Spesialiserte rengjøringsroboter

Eventyrer, et kommersielt rengjøringsrobotselskap, mottatt titalls millioner dollar i englerundefinansiering

Eventyrer, et kommersielt rengjøringsrobotselskap, mottatt titalls millioner dollar i englerundefinansiering. I følge IoT Cloud Platform (Blog.IOTCloudPlatform.COM), Eventyrer, et kommersielt rengjøringsrobotselskap, har nylig fullført en englerunde med finansiering verdt titalls millioner dollar.

Denne investeringsrunden ble ledet av Jinqiu Fund, og CCV Capital (CCV) deltatt i investeringen.

Eventyrer, et kommersielt rengjøringsrobotselskap, mottatt titalls millioner dollar i englerundefinansiering

Det er forstått at grunnleggerteamet til Aventurier alle kommer fra rengjøringsrobotindustrien: Administrerende direktør Liu Rongming jobbet en gang for et hoderengjøringsrobotfirma og var ansvarlig for å bygge et markedsføringssystem; CTO Yan Ruijun jobbet en gang for Yinxing Technology og har masseproduksjonserfaring; Liu, Yan og Yan planla i fellesskap produktdefinisjonen og R&D implementering av Purdue rengjøringsroboter SH1 og CC1; COO Nie Xin jobbet en gang for Huawei, and later led the organization construction and operation management of the industry's first cleaning robot, oppnå en skala fra titalls millioner til milliarder Skalautvidelse; resten av teammedlemmene har alle bransjeerfaring.

Specialised Cleaning Robots

Spesialiserte rengjøringsroboter

For noen dager siden, de Internet of Things Cloud Platform (Blog.IOTCloudPlatform.COM) intervjuet grunnleggerteamet til Aventurier, og utvekslet synspunkter om produktet, marked, og forretningsmodell for kommersielle rengjøringsroboter.

1. Scenarier og krav er komplekse, hvordan skal produkter defineres?

Aventurier-sjef Liu Rongming mener at produktdefinisjonen av kommersielle rengjøringsroboter bør vurderes fra to dimensjoner: industri og region.

Fra bransjens perspektiv, kommersielle rengjøringsroboter fokuserer på rengjøring av banen, som er forskjellig fra distribusjonsroboter. Selv om de egentlig er det "chassis + applikasjon" logikk, rengjøringsstrukturen er lagt til og den generelle maskindesignen er mer komplisert.

Fra perspektivet til forretningsattributter, lager og distribusjon er kjernevirksomheten til mange selskaper. Derfor, når det gjelder produkter, på grunn av ulike bransjer, ulike typer roboter er nødvendig for å løse smertepunkter.

For eksempel, industrielle mobile AGV-er, restaurantleveringsroboter, og hotellleveringsroboter er alle forskjellige kategorier, og bransjekarakteristikkene er veldig tydelige. Alle typer leveringsroboter har utløst en relativt differensiert produktform.

I motsetning, renhold er ikke kjernevirksomheten til kunden, men det er et rigid behov og er resultatorientert, det er, kunden selv er interessert i om rengjøringen blir gjort til slutt, heller enn rengjøringsprosessen og detaljene.

Denne funksjonen til "fokusere på resultater og ignorere prosesser" reflekterer i hovedsak at rengjøringsroboter har sterkere evne til å generalisere scener, det er, færre maskiner dekker flere scener.

For eksempel, supermarkeder, kjellere, kontorbygg, skoler, etc. har forskjellige scenarier, og etterspørselen etter produkter er også annerledes, men bare noen få kategorier av maskiner er nødvendig for å dekke, og basert på ulike scenarier, smertepunkter, målrettet Bare juster maskinen.

Spesifikt for selve scenen, Liu Rongming mener at det er tre elementer å vurdere når man designer produkter for scenen.

Det ene er areal.

Størrelsen på rengjøringsområdet er direkte relatert til robotens batterilevetid, inkludert batterilevetid og vanntanklevetid. Hvis batterilevetiden ikke er nok, maskinen må gå tilbake til basestasjonen ofte for å lade eller fylle på vann, renseeffektiviteten vil bli kraftig redusert, og effekten vil ikke være åpenbar, og det vil være vanskelig for kundene å betale for det.

Den andre er grunnmaterialet og rengjøringsmetoden.

Grunnmaterialet deles inn i hard grunn og myk grunn. Harde gulv er klassifisert etter materialer som granitt, marmor, og treplater, mens myke gulv er delt inn i fibertepper, ulltepper, nylon, akryl, etc. Ulike materialer har ulike krav til navigasjon, rengjøringsstruktur, og rensekraft.Automated Indoor Cleaning Expert - Automated Cleaning Robots - Vacuum Cleaner Manufacturers in China

Ekspert på automatisert innendørs rengjøring - Automatiserte rengjøringsroboter - Støvsugerprodusenter i Kina

 

Den tredje er ulike restriktive faktorer, som å passere gjennom porter, overvinne hindringer, lysstyrken og så videre.

Ta lyset som eksempel, lys vil bli reflektert på forskjellige grunnmaterialer, som vil påvirke synet og radaren til roboten, og krever høypresisjonsalgoritmer for stinavigering og identifikasjon av tyvegods.

Derfor, produsenter designer produkter i henhold til scenarier, og for å dekke flere scenarier med et lite antall produkttyper, de må ta disse omfattende faktorene i betraktning.

Basert på disse scenariofaktorene, Liu Rongming mener at rengjøringsroboten må være et strukturert rengjøringssystem, og hele maskinen vil være av modulær design, som kan monteres separat for å åpne opp for ulike scenarier og redusere implementeringskostnadene til maskinen.

Fra et regionalt perspektiv, på grunn av forskjeller i arkitektoniske stiler, dekorasjonsstiler, og regionale kulturer, kunder i ulike regioner har ulike behov for maskiner.

For eksempel, det japanske markedet trenger mindre maskiner, hovedsakelig tepper, med fokus på funksjonene feiing og sug, og krever ikke høye vaskefunksjoner; det amerikanske markedet har mange store scener, med store byggeområder som flyplasser, sykehus, og skoler. , krever en større maskin, og har strenge regler for stabilitet og sikkerhet til maskinen.

Disse ulike markedene krever tilpassede design for maskinens batterilevetid, utformingen av vanntanken, og sikkerhetsdesignet til produktet.

De "en horisontal og en vertikal" egenskaper ved regioner og bransjer reflekterer faktisk etterspørselen etter rengjøringsroboter i hele markedet. Når du skal definere produkter, selskaper må først vurdere målmarkedet, og deretter demontere behovene en etter en. Gjennom teknologi og strukturelle innovasjoner for å møte kundenes behov.

Liu Rongming avslørte at Aventurier planlegger å bruke 3-4 produkter for å dekke det globale markedet. Det første produktet vil bli utgitt høsten 2023 og masseprodusert på slutten av året. Det forventes å oppnå utenlandssertifisering i første halvdel av 2024 og deretter skyve det til Europa og USA. marked.

2. Priskrig er ikke den eneste løsningen, det bør være et toveisvalg mellom bedrifter og kunder

Basert på produktdefinisjonen til målmarkedet, samt utvikling av spesifikk programvare og maskinvare, komplett maskinproduksjon, pluss diverse testing og sertifisering, bare front-end-lenken til produktlanseringen er fullført.

Går inn i bakenden av markedet, produktprisen, salgsstrategi, drift og vedlikehold av kommersielle rengjøringsroboter har blitt nøkkelen til produsentenes konkurranse.

Liu Rongming fortalte Internet of Things Cloud Platform (Blog.IOTCloudPlatform.COM) at produktdefinisjonen skal baseres på egnede kundegrupper, heller enn å lage standardprodukter uten peiling. Hvis målgruppen ikke er tydelig i begynnelsen, da må produktene som produseres være vanskelige å markedsføre , Det er også lett for bedrifter å havne i homogen konkurranse med venner.

Med andre ord, i stedet for å la kundene velge produkter, det er bedre å velge kunder i begynnelsen og tilby konkurransedyktige produkter til kunder av høy kvalitet.

For eksempel, kunder fra middels til lavt nivå er svært følsomme for priser. Hvis du er en middels til lav-end kunde, jo lavere kostnad og salgspris på maskinen, jo bedre. På denne måten, produsenter vil kun passivt danne en priskrig. Både kanalen og selskapet selv skal tjene penger. mindre penger.

Aventurier, a commercial cleaning robot company, received tens of millions of dollars in angel round financing

Eventyrer, et kommersielt rengjøringsrobotselskap, mottatt titalls millioner dollar i englerundefinansiering

 

Liu Rongming mener at prisen på maskinen ikke er for de kundene som mangler kjøpekraft og har krevende behov, men for kunder som er villige til å betale.

Dessuten, for de fleste B-end-kunder, det de verdsetter er den faktiske verdien som maskinen bringer, og prisen er ikke den avgjørende faktoren som påvirker kjøpet.

Fordi bedriften i hovedsak er en investeringslogikk snarere enn en forbrukslogikk, den viktigste indikatoren for å måle investeringer er ROI. Så lenge verdien av maskinen kan gi reell kostnadsreduksjon og effektivitetsøkning til bedriften innenfor livssyklusen, bedriften vil ikke avvise nye ting .

Når en bedrift beregner ROI, den konverterer ikke bare kostnadene for maskiner og arbeidskraft, men starter fra hele produktets livssyklus, inkludert kjøpskostnader, faktiske maskinarbeidskostnader, drifts- og vedlikeholdskostnader, etc., og beregner hovedboken.

Basert på dette perspektivet, produktene og tjenestene levert av kommersielle produsenter av rengjøringsroboter bør fokusere på beslutningslogikken til kundene om å kjøpe maskiner, og gjøre en god jobb i produktfunksjoner, kvalitet, stabilitet, og ettersalgsdrift og vedlikehold, samtidig som det gir verdi til kundene. Høsteverdi.

Angående den stadig mer konkurransedyktige reklamefilmen markedet for rengjøringsroboter, Liu Rongming sa at hele markedet er stort nok og ennå ikke har nådd stadiet med hånd-til-hånd-kamp mellom produsenter, og priskrigen er ikke en god retning.

To B-virksomhetskjeden er ekstremt kompleks. Samtidig som det gir verdi til kundene, robotprodusenter må også komme partnere som distributører til gode, distributører, leverandører, etc., for å kjøre gjennom forretningsmodellen.

Et åpenbart eksempel er at mange oppstartsbedrifter i inn- og utland har gjort prisen på roboter svært lav, men har ikke åpnet opp markedet.

Den grunnleggende årsaken er at det er vanskelig å danne en stabil salgskanal og forsyningskjede ved blindt å rulle opp priser og komprimere fortjenestemarginer til det ekstreme.. Det er umulig å etablere et system for front-end innkjøp og back-end salg. Virksomhet, virksomhet er naturlig nok vanskelig.

Derfor, Modellen med å utvide markedet gjennom priskrig er vanskelig å kjøre problemfritt i to b-feltet, og det er ikke en normal lov om industriutvikling.

Men dette betyr ikke at prisen på rengjøringsroboter ikke kan reduseres.

Grunnen til at rengjøringsroboter ikke kan erstatte menneskelig arbeidskraft i dag er at bortsett fra at renseeffekten og effektiviteten ikke er like god som menneskelig arbeidskraft., en annen viktig faktor er at maskinen er veldig dyr.

I det lange løp, for å oppnå storskala bruk av rengjøringsroboter, kostnadsreduksjon er en uunngåelig trend.

Liu Rongming mener det er mange måter å redusere kostnadene på, som å implementere VSlam gjennom billigere sensorer, som forsyningskjedestyring, beregning av kundelivssykluser, og så videre.

Sånn som det er nå, bedrifter bør fokusere på produkter. Kun ved å la kundene bruke gode produkter kan de videreutvikle og dyrke markedet. Når markedet modnes, det er logikken i positiv utvikling å redusere kostnadene gjennom forsyningskjedeintegrasjon og ny teknologisk forskning og utvikling.

3. Markedspotensialet til rengjøringsroboter er enormt, og markedsstrukturen er uklar

The Internet of Things Cloud Platform (Blog.IOTCloudPlatform.COM) påpekt i forrige artikkel "Is og ild" av kommersielle rengjøringsroboter: Kapitalhype, kjemper som flommer inn, og markedsvinter, som påpeker at kommersielle rengjøringsroboter har titalls milliarder eller til og med hundrevis av milliarder av fantasi. , har ikke eksplodert på dette stadiet. Den grunnleggende årsaken er at maskiner ikke kan utføre menneskelig arbeid, og markedet har ennå ikke innledet singulariteten til fisjon.

Fra et lengre perspektiv, med den aldrende befolkningen og endringer i etterspørselen etter sysselsetting, det er ikke grunnløst at renholdsbransjen står overfor mangel på arbeidskraft. I Japan og Sør-Korea, kostnadene ved å ansette renholdere er ekstremt høye, og det er fortsatt et arbeidsgap, som er et veldig åpenbart tilfelle.

Ser dette potensialet 100 milliarder forretningsmulighet, store produsenter som ZTE, Sangfor, Landlig hage, og Shiyuan har etablert kommersielle rengjøringsteam. Veldig varm.

På grunn av effektiviteten, forsyningskjede, markedsbevissthet, kostnader og andre årsaker til rengjøring av roboter, Hele markedet for rengjøringsroboter har ennå ikke åpnet, og markedet har ennå ikke dannet en dominanssituasjon.

Selv om det ledende selskapet Gaoxian har etablert visse barrierer, det har ikke en absolutt fordel, og til og med i et modent marked, flere selskaper vil dele markedet sammen, og det er ingen mulighet for at vinnere tar alt.

I et umodent marked, disse spillerne er faktisk på samme startlinje.

Liu Rongming mener at for å løpe lenger og lenger på denne banen, selskaper bør gå tilbake til det første prinsippet, det er, å tilby produkter som kundene trenger og løse smertepunkter, som er kjerneverdien. Bare rundt dette kjerneverdipunktet kan en rekke kommersielle oppfølgingsoperasjoner gjennomføres, og deretter åpne opp markedet, dyrke markedet, og okkupere markedet.

På dette grunnlaget, alle selskaper, inkludert Aventurier, har en sjanse til å konkurrere.

Legg igjen et svar

e-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Obligatoriske felt er merket *