Arduino IoT Cloud 2023 - Започнување со Arduino & ESP32

Писмо за покана за 20-та меѓународна изложба на Интернет на нештата Станицата Шенжен во 2023

Писмо за покана за 20-та меѓународна изложба на Интернет на нештата Станицата Шенжен во 2023.

На 2023 Наскоро започнува меѓународната изложба на Интернет на нештата во Кина.

Време на активност: септември 20-22, 2023

Тип: IoT изложба

Место на одржување: Светски изложбен и конгресен центар Шенжен (Новата сала Баоан)

Спонзор: Здружението на индустријата за Интернет на нештата во Шенжен

Arduino IoT Cloud 2023 - Getting Started with Arduino & ESP32 - Invitation letter for the 20th International Internet of Things Exhibition Shenzhen Station in 2023

Arduino IoT Cloud 2023 - Започнување со Arduino & ESP32 - Писмо за покана за 20-та меѓународна изложба на Интернет на нештата Станицата Шенжен во 2023

 

IOTE 2023 20-та меѓународна изложба на Интернет на нештата · Станица Шенжен (се нарекува: Изложба за Интернет на нештата IOTE Шенжен), ќе се одржи во меѓународниот конгресен и изложбен центар во Шенжен (Новата сала Баоан) во септември 20-22, 2023, зближување 800+ излагачи од целиот свет Излагачи, 130,000+ професионални интегратори и крајни корисници од областите на индустријата, логистика, инфраструктура, паметен град, и паметната малопродажба ја посети изложбата. "Нова инфраструктура" постави цврста основа за развој на Интернет на нештата. Побарувачката објавена од страна на "внатрешен и надворешен двоциклус" стана најплодна почва за развој на Интернет на нештата.iot projects using arduino - IOT cloud platform

iot проекти користејќи arduino - Облак платформа IOT

 

Пазарот на ниво на трилиони повеќе не е слоган, а Интернетот на нештата е во вистинско време. Во ова "златни години" на развојот на индустријата за Интернет на нештата, уште попотребно е Меѓународната изложба за Интернет на нештата IOTE да ги собере ресурсите на целата индустрија на Интернет на нештата и да спроведе прецизно и ефикасно поврзување на ресурсите.

IOTE собира основни технологии, од технолошките иновации, набавка на хардвер, системска интеграција, на целиот индустриски синџир на Интернет на нештата, од хардвер -> интеграција -> апликација во еден чекор, и ги отвора индустриските синџири нагоре и низводно.

Сведок на раѓањето и развојот на Индустријата за Интернет на нештата во Кина, и ќе продолжи да придонесува за еколошката интеграција, индустриска соработка, и слетување на апликации на индустријата за Интернет на нештата!

Време на изложба: септември 20-22, 2023

Место на одржување: Светски изложбен центар Шенжен (Новата сала Баоан)

Спонзор: Здружението на индустријата за Интернет на нештата во Шенжен

Организатори: Шенжен IoT Media Co., Ltd., Шенжен Јиксин IoT Network Co., Ltd.

Определување на изложбата

1. Глобална изложба на професионални брендови на Интернет на нештата

Една од изложбите на Интернет на нештата во светот со најраното основање, најголем размер, и најширока покриеност на индустријата на Интернет на нештата! Изложбата е основана од првата година на индустријата на Интернет на нештата до 2009, со изложбен простор од повеќе од 70,000 квадратни метри и 1,000+ излагачи, покривајќи го слојот на перцепција и слојот за пренос , слој на платформа, слој на апликација и друго Индустриски синџир на Интернет на нештата! Изложбата освои домашни и странски компании како Huawei, Хајер, Кина Unicom, Инвенго, Њуланд, Мајкрософт, Рам, Western Digital, ВКЛУЧЕНО Полупроводник, NXP, STMicroelectronics, Семтех, HARTING и така натаму. Целосна поддршка на познати претпријатија дома и во странство!IOT manufacturers in China - Arduino IoT Cloud - IOT Cloud Platform

IOT производители во Кина - Arduino IoT Cloud - IOT Cloud платформа

 

2. Глобална висококвалитетна платформа за собирање нарачки за купување

Секоја година, изложбата се собира 100,000 + развивачи на софтвер, системски интегратори, производители на хардвер, инженерски компании, крајни корисници и луѓе во индустријата на Интернет на нештата од целата земја, и скоро 4,000 професионални производи на Интернет на нештата од 57 прекуокеанските земји и региони Купувачите преговараат и купуваат на лице место, која е најдобрата платформа за IoT изданија на нови производи, промоција на корпоративна слика, промоција на брендот, и маркетинг на производи!

3. Акцелератор за градење на корпоративен бренд на Интернет на нештата

Во исто време со изложбата, индустриски авторитетни активности за селекција како што е Ѕвездата на Интернет на нештата, Златната награда IOTE, и Врвот 100 Ќе се одржат Системски интегратори на Интернет на нештата, привлекување 1,000+ компании и 100,000+ индустриски професионалци да учествуваат секоја година, и здружување 300+ публика од различни области како што се индустрии и технологии Медиуми, се фокусира на публицитет и известување, да се создаде највлијателниот и најмоќниот корпоративен бренд на Интернет на нештата!

Опсег на изложба

Слој на перцепција: сензори, MEMS сензори, РФИД, паметни картички, баркодови, биометрика, видео препознавање, прецизно позиционирање во реално време и други полиња.

Транспортен слој: клеточен (4G/5G/Cat.1/NB-IoT), неклеточни (LoRa/Bluetooth/Wi-Fi/ZigBee/UWB/ZETA/2,4G), индустриски портал/DTU/RTU, автобус, сателитски мрежи итн.

Слој за пресметување и платформа: облак платформа, податочна средна платформа, облак компјутери и големи податоци, раб пресметување, вештачка интелигенција, Безбедност на Интернет на нештата, складирање на податоци, IDC, платформа за визуелизација, итн.

Слој за апликација: Индустриски Интернет на нештата, паметна логистика и складирање, паметна малопродажба, паметен град, паметен парк, паметен дом, AIoT безбедност, итн.IOT devices - iot cloud platform

IOT уреди - iot облак платформа

 

На 2023 Наскоро започнува меѓународната изложба на Интернет на нештата во Кина. Глобални технолошки компании за Интернет на нештата се добредојдени да учествуваат и да разговараат за соработката заедно.

Оваа статија беше објавена од страна на кинеската асоцијација на индустријата за интернет на нештата, уредено и објавено од blog.iotcloudplatform.com.

Споделете ја вашата љубов

Оставете Одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *