Category IoT технологија Википедија - Мрежа на знаење за IoT

IoT технологија Википедија - Мрежа на знаење за IoT. The world's latest core technology knowledge of the Internet of Things, to create an Internet of Things cloud platform community.

Статус на примена на технологијата Интернет на нештата во болниците

iot уреди кои се користат во болниците - iot апликации
Статус на примена на технологијата Интернет на нештата во болниците. Интернетот на нештата е широко користен во управувањето со болниците. Може да се интегрира со постоечкиот HIS, ЛИС, PACS, електронска медицинска евиденција и други системи на болницата.

Работни места за развој на IoT во близина на Шенжен, провинцијата Гуангдонг

Работни места за развој на IoT во близина на Шенжен, провинцијата Гуангдонг
Работни места за развој на IoT во близина на Шенжен, провинцијата Гуангдонг. Има многу IoT компании во Шенжен, провинција Гуангдонг. Ги обезбедуваме најавтентичните информации за регрутирање на Интернет на нештата, ве молиме контактирајте со нас.

Решението на IoT технологијата комбинирано со дигитален близнак во областа на интелигентно производство

IOT дигитален близнак
Решението на IoT технологијата комбинирано со дигитален близнак во областа на интелигентно производство. Оваа статија ќе ја претстави технологијата на Интернет на нештата + индустриски интернет, дигитални и интелигентни технолошки апликации.

Влијанието на индустрискиот интернет на нештата врз магацинот на иднината

Интернет на нештата Паметно управување со складирање и логистика
Влијанието на индустрискиот интернет на нештата врз магацинот на иднината. Индустриски Интернет на нештата (IIoT) се очекува да има големо влијание врз складиштето во иднина, со технолошки достигнувања кои ќе ја зголемат автоматизацијата, роботика и енергетска ефикасност.

Цели кон Интернет на нештата, нова варијанта на "Гафит" Се појавува тројанецот

Откривање и убивање тиндер
Цели кон Интернет на нештата, нова варијанта на "Гафит" Се појавува тројанецот. Неодамна, Huorong Security Lab откри инцидент со навлегување на вирус, за кој по истрага и анализа беше потврдено дека е нова варијанта на вирусот Gafgyt Trojan.

Новиот тренд на афери за паметна вода - средната платформа на IoT го води новиот развој на индустријата

Голем екран за контрола на поплави и распоред за одводнување
Новиот тренд на афери за паметна вода - средната платформа на IoT го води новиот развој на индустријата. Во последниве години, со брзиот развој на науката и технологијата, светот постепено се движи од ерата на Интернет во ерата на Интернет на нештата.

8 апликативни сценарија на Интернет на нештата

IoT апликации во паметни градови
8 апликативни сценарија на Интернет на нештата! Кои се вистинските борбени проекти на Интернет на нештата? Интернетот на нештата е сеприсутен во животот, а примената на Интернет на нештата е многу обемна.

BEA еднонасочни сензори за заштеда на енергија - Глобални сензори за автоматизација

RK3568J решение - Развој на медицинска козметологија Индустриска контрола Вештачка интелигенција IoT Индустриски степен на матична плоча BSP
BEA еднонасочни сензори за заштеда на енергија - Глобални сензори за автоматизација. BEA IXIO-D е висококвалитетен сензор две-во-едно, која комбинира микробранова технологија за отворање врати и инфрацрвена технологија за безбедносна заштита.

Причини и мерки на претпазливост за неуспехот на сензорот во салата

Модул за сензор за сала - KY-024 Линеарен магнетен сален сензор - Модул за сензор за сала за модул на сала 49E
Причини и мерки на претпазливост за неуспехот на сензорот во салата. Режими на неуспех на сензорот со ефект на сала. Симптоми на сензор за ефект на сала.