Category Најнови вести од индустријата IoT

Најнови вести од индустријата IoT. The latest research and development of the global Internet of Things, the cutting-edge development of China's top Internet of Things technology.

Делницата Баошан-Пупијао на железницата Даруи постигнува мобилна 5G мрежна покриеност

Покриеност на мобилната 5G мрежа на кинеската железница
Делницата Баошан-Пупијао на железницата Даруи постигнува мобилна 5G мрежна покриеност. Кина постигна покриеност на мобилната 5G мрежа и ги реши техничките проблеми во комуникацијата со железничката мрежа.

Најнови вести за IoT во Јапонија - Четврта индустриска револуција во Јапонија

Што е четвртата индустриска револуција
Најнови вести за IoT во Јапонија - Четврта индустриска револуција во Јапонија. Дали четвртата индустриска револуција во Јапонија е Интернет на нештата? Четвртата индустриска револуција во Јапонија е Интернет на нештата.

Кина Беиду + 5G интеграција и Интернет на сè

China's Beidou and 5G Technology Convergence
Кина Беиду + 5G интеграција и Интернет на сè. Попладнето на август 25, 2023, Пекинг Unicom и Пекинг Институтот за комуникации заеднички одржаа специјално предавање за "Сала за предавања за технологија иновации" со тема на ""Беиду + 5Г" Интеграција и Интернет на сè".

Успешно се одржа специјалниот настан од областа на Интернет на нештата и информатичката технологија

Успешно се одржа специјалниот настан од областа на Интернет на нештата и информатичката технологија
Успешно се одржа специјалниот настан од областа на Интернет на нештата и информатичката технологија. Ова роуд шоу се фокусира на полето на Интернет на нештата и информатичката технологија, и препорачува Shaanxi Zhongyao Zhuobing Information Technology Co., Ltd. и Shaanxi Pushang Yunzhen Technology Co., Ltd. соодветно да се спроведат проектни роуд шоуа.

Aiyin Technology ќе има прекрасен изглед на Меѓународната изложба на Интернет на нештата (IOTE)

Термички печатач за етикети QR-888BT
Да се ​​копа на пазарот на Интернет на нештата и да се намирисаат паметните деловни можности е на оваа меѓународна изложба за Интернет на нештата во Шенжен! IOTE 2023 20-та меѓународна изложба на Интернет на нештата.

Во септември 2023, Кина ќе го откаже влезниот тест за нуклеинска киселина и ќе учествува на глобалната изложба IOTE Internet of Things

Во септември 2023, Кина ќе го откаже влезниот тест за нуклеинска киселина и ќе учествува на глобалната изложба IOTE Internet of Things
Во септември 2023, Кина ќе го откаже влезниот тест за нуклеинска киселина и ќе учествува на глобалната изложба IOTE Internet of Things. Во септември 2023, Изложбата за Интернет на нештата во Кина сè уште треба да се тестира за нуклеинска киселина пред да влезе во земјата?

MeiG Smart се појавува на elexcon 2023: Edge AI Computing Power ги поттикнува иновациите и надградбата на IoT терминалите

MeiG Smart се појавува на elexcon 2023: Edge AI Computing Power ги поттикнува иновациите и надградбата на IoT терминалите
MeiG Smart се појавува на elexcon 2023: Edge AI Computing Power ги поттикнува иновациите и надградбата на IoT терминалите. Од август 23 до 25, 2023, elexcon 2023 Меѓународен саем за електроника во Шенжен ќе се одржи во конгресниот и изложбен центар Шенжен (Футјан).

4 случаи беа избрани во листата на типични случаи на развој на индустријата за зајакнување на Интернет на нештата

лични карти - РФИД картичка на уредот
CEC China Electronics: 4 случаи беа избрани во листата на типични случаи на развој на индустријата за зајакнување на Интернет на нештата.

CIMC Smart Cooling помага за нов развој на изградбата на Интернет на нештата во винаријата

IoT решенија - IoT уреди системи
Случај Интернет на нештата: CIMC Smart Cooling помага за нов развој на изградбата на Интернет на нештата во винаријата. CIMC Интернетот на нештата помага нов развој на земјоделството: земјоделски Интернет на нештата, следење со четири емоции, дигитална платформа.

Има повеќе можности за РФИД технологијата и пазарот во иднина

Има повеќе можности за РФИД технологијата и пазарот во иднина
Има повеќе можности за РФИД технологијата и пазарот во иднина. Кога "2023 Извештај од Белата книга и еколошките серии РФИД за пасивен интернет на нештата" беше ослободен, се случи експертот од индустријата Ган Куан да се приклучи на Xianshi Technology пред неколку дена.

Публицитет на типични случаи на Интернет на нештата кои го зајакнуваат развојот на индустријата во 2023

Третата Кина (Вукси) Форум на самит за развој на индустријата за Интернет на возила
Публицитет на типични случаи на Интернет на нештата кои го зајакнуваат развојот на индустријата во 2023. на Министерството за индустрија и информатичка технологија 2023 типичен случај на развој на индустријата за зајакнување на IoT "Ксишан +1".

Објавена бела книга поврзана со кинеската мобилна компјутерска електрична мрежа

кинески компјутерски стандарди
Објавена бела книга поврзана со кинеската мобилна компјутерска електрична мрежа. Во август 19, 2023, на главниот форум на 2023 Конференција за компјутерска моќ во Кина, China Mobile ги здружи рацете со повеќе суперкомпјутерски центри.

5Технологијата G RedCap навистина го активира пазарот на 5G IoT

5g redcap чипсет уреди
5Технологијата G RedCap навистина го активира пазарот на 5G IoT. Може ли технологијата 5G RedCap да им помогне на операторите да ја вратат довербата?? Како што Кина ја изгради најголемата 5G мрежа во светот, обемот на апликациите за 5G во различни индустрии исто така продолжи да се шири.

Читајте и разберете ги стандардите на RedCap и најновите случувања во индустријата

5g производство на модул за црвени капа
Читајте и разберете ги стандардите на RedCap и најновите случувања во индустријата. 3Стандардна верзија 5G на GPP Rel-17, кој беше замрзнат во јуни 2022, ја претстави првата мобилна IoT технологија базирана на 5G за сценарија за поврзување со средна и голема брзина.

5G Redcap е во согласност со прописите на FDA? Кое е целосното име на 5G RedCap?

Список на производители на чипсети redcap
5G Redcap е во согласност со прописите на FDA? Кое е целосното име на 5G RedCap? 5G мрежата е синоним за висок пропусен опсег и мала латентност, и сега е широко користен, но големиот пропусен опсег на 5G мрежата исто така носи проблеми, кои се сложени терминали и безжични уреди.

Може ли да се интегрираат 5g redcap и CHATGPT технологијата?

Комбинацијата на 5G RedCap и CHATGPT технологијата

Може ли да се интегрираат 5g redcap и CHATGPT технологијата? 5Технологијата G RedCap и CHATGPT може да се интегрираат заедно. 5G RedCap е комуникациска технологија распоредена на 5G терминални уреди, дизајниран да ги оптимизира перформансите на IoT уредите. CHATGPT is a deep…