лични карти - РФИД картичка на уредот

4 случаи беа избрани во листата на типични случаи на развој на индустријата за зајакнување на Интернет на нештата

CEC China Electronics: 4 случаи беа избрани во листата на типични случаи на развој на индустријата за зајакнување на Интернет на нештата.

CEC China Electronics: 4 случаи беа избрани во листата на типични случаи на развој на индустријата за зајакнување на Интернет на нештата

Неодамна, Министерството за индустрија и информатичка технологија ја објави листата на "Типични случаи на Интернет на нештата што го зајакнува развојот на индустријата во 2023", и вкупно 139 беа избрани случаи низ целата земја.

"Систем за управување и контрола на податоци во реално време заснован на индустриски Интернет на нештата и пресметување на работ" "Платформа за управување и контрола на работењето и одржувањето на производството на електронска производна опрема базирана на Интернет на нештата и интелигенција на работ" "Земјоделска платформа за управување со големи податоци за Интернет на нештата" "Врз основа на 5G + индустриски Четири случаи на "Паметен систем за следење на животната средина на Интернет на нештата" се на списокот.

CLP девет дена

"Систем за управување и контрола на податоци во реално време заснован на индустриски Интернет на нештата и пресметување на работ"

Овој случај беше избран во полето за апликација во индустријата - насока на интелигентно производство. Системот се стреми кон точките за управување со болката на податоците за информатизација во индустриското поле, гради едношалтерско решение за собирање податоци за индустриска опрема на терен, визуелизација за управување со опрема, анализа на податоци и оптимизација, и интегрира производи како што се индустриски Интернет на нештата, раб пресметување, и облак платформи.

Апликацијата се заснова на технологија за управување со мрежни комуникациски ресурси за длабоко учење, итн., да се изгради високо сигурен, висока стабилна, висок систем за управување и контрола на податоци во реално време, за да се постигне следење на производната средина, следење на материјалот во реално време, управување со здравјето на опремата и други апликации со повеќе сценарија.

 

CLP Пенгченг

"Платформа за управување и контрола на работење и одржување за електронска производствена опрема базирана на Интернет на нештата и интелигенција на работ"Hotel IC Card - White Card ID Card - M1 Proximity Card Smart Access Control Card - Hotel T5577 Card

Овој случај беше избран во полето за апликација во индустријата - насока на интелигентно производство. Платформата користи , индустриски интернет, раб пресметување, вештачка интелигенција и други технологии за комплетирање на дизајнот на производот, развој, производство, и работа и одржување преку системот на Интернет на нештата и индустриската Интернет платформа за големи податоци, и конечно повратете ги податоците за работењето и одржувањето за надградбите на производите Целиот систем со затворена јамка што се трансформира ја реализира контролата на процесот во текот на целиот животен циклус на паметната опрема.

 

Чочиин

"Земјоделска платформа за управување со големи податоци за Интернет на нештата"

Овој случај беше избран во областа на примена во индустријата - паметно земјоделство. Потпирајќи се на на национално ниво меѓуиндустриски и меѓуполе индустриска интернет платформа CEC Cloud Network изградена од CEC, платформата интегрира различни податоци за земјоделските ресурси, податоци за земјоделското производство, и податоци за следење на Интернет на нештата за да се изгради земјоделска платформа за големи податоци за Интернет на нештата и да се спроведе теренски мониторинг на животната средина. , Следење на растот на расад, следење на обработката, следење на метеоролошките податоци, мониторинг на штетници и други услуги.

По завршувањето на проектот, ќе го промовира прецизното работење на земјоделското производство, намалување на количината на пестициди и ѓубрива, намалување на влезните трошоци на земјоделското производство, подобрување на квалитетот на земјоделските производи, и зголемување на приходите на земјоделците.

iot project - ID cards - RFID device card iot проект - лични карти - РФИД картичка на уредот

CLP Вангчен

"Паметен систем за следење на животната средина заснован на 5G + Индустриски Интернет на нештата"

Овој случај беше избран во полето за апликација во индустријата - насоката на паметна заштита на животната средина. Потпирајќи се на платформата China Electronics Internet of Things, платформата користи интелигентна портална технологија и комуникациски протоколи како што е MQTT за собирање и складирање на масивни податоци за опремата, реализираат податоци за рударство, предвидливо одржување на опремата и други деловни сценарија, и изберете зрели и стабилни инструменти за следење и помошни системи. Решете ги проблемите како што е следењето на квалитетот на водата, испуштање од извор на загадување и еутрофикација на водата.

Целта на овој избор е да се забрзаат иновациите и развојот на индустријата на Интернет на нештата, зајакнување на резимето на типично искуство и промоција на одлични случаи, и подобро да ја игра улогата на Интернет на нештата во зајакнувањето на висококвалитетниот развој на реалната економија. Барањата за избор на случаи на апликација се имплементирани и постигнати резултати.

Направени се иновативни откритија во интегрираните апликации, ефектот на имплементација е извонреден, движечкиот ефект е силен, и има силно референтно значење и промотивна вредност за сродните индустрии или претпријатија.No. 2 ID key chain - access control and attendance induction card - property authorization 125KHZ card - community access RFID card

бр. 2 ИД со клучеви - картичка за контрола на пристап и индукција на присуство - овластување за имот 125KHZ картичка - РФИД картичка за пристап во заедницата

 

 

China Electronics Corporation

Основана во мај 1989, China Electronics Information Industry Group Co., Ltd. ("Кина Електроникс") е лулка на националната електронска индустрија во мојата земја, пионерот на народната воена електроника индустрија под раководство на партијата, и мрежна информативна компанија директно управувана од централната влада. Централно претпријатие чија основна дејност е бизнисот.

Во последниве години, Кина Електроникс активно и служи на националната стратегија, продолжи да ја оптимизира индустриската структура, и се фокусираше на трите основни задачи за поддршка на модернизацијата на националниот систем на управување и способностите за управување со дигитална технологија, служи за висококвалитетен развој на дигиталната економија, и обезбедување безбедност на националната мрежа. Коло, мрежна безбедност, апликации за податоци, високотехнолошка електроника и други клучни бизниси, да се изгради основната стратешка научна и технолошка сила на националната мрежна информативна индустрија.

Во моментов, China Electronics има 20 котираните компании, 663 компании членки, вкупните средства на 421.62 милијарди јуани, и деловна покриеност во повеќе од 60 земји на 6 континенти ширум светот. Тој е наведен во Fortune Global 500 за 13 последователни години.

Споделете ја вашата љубов

Оставете Одговор

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени *